skip to Main Content

Όλοι μαζί για το Πεδίον του Άρεως
ΑΝΑΒΟΛΗ
Ραντεβού στο 3ο ΟΠΑ Run την Κυριακή 17 Μαΐου 2020

scroll
|

Όλοι μαζί για το Πεδίον του Άρεως
Ραντεβού στο 3ο ΟΠΑ Run την Κυριακή 17 Μαΐου 2020
ΑΝΑΒΟΛΗ

scroll
|

Από την ίδρυσή του το 1920 έως και σήμερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) έχει συνδεθεί για ευνόητους λόγους με την ευρύτερη περιοχή του Πεδίου του Άρεως, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σημαντικά.

Αποσκοπώντας αφενός στην ανάσχεση του φαινομένου αυτού, στην ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως σε χώρο φιλικό προς την οικογένεια, τους νέους, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, και αφετέρου στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με έμφαση στην Άσκηση και τον Αθλητισμό, από το 2018 το ΟΠΑ διοργανώνει τον αγώνα δρόμου ΟΠΑ Run με διαδρομές των 5χλμ και 2χλμ.

Τo ΟΠΑ Run 2020 θα λάβει χώρα την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 εξ’ ολοκλήρου μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Συνδιοργανώτρια αρχή είναι η Περιφέρεια Αττικής. Το φετινό ΟΠΑ Run, όπως και τις 2 προηγούμενες χρονιές, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Το ΟΠΑ Run αποτελεί τη μαζικότερη κοινωνική δράση του Πανεπιστημίου και ειδικά φέτος αποτελεί την μοναδική αθλητική-κοινωνική εκδήλωση του εορτασμού των 100 χρόνων του Ιδρύματος. Εντάσσεται στην στρατηγική κοινωνικής προσφοράς του ως δράση του Προγράμματος Εθελοντισμού “AUEB Volunteers”.

1
/
6

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, λόγω της διάδοσης του SARS-Cov-2, καθώς και τα σχετικά μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης και με γνώμονα την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, διοργανωτές του 3ου ΟΠΑ Run, ανακοινώνουν την αναβολή του Αγώνα “3ο ΟΠΑ Run” ο οποίος ήταν προγραμματισμένος
για την Κυριακή 17 Μαΐου στο Πεδίον του Άρεως.


Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου ΟΠΑ Run θα ανακοινωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα. Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής που έχουν γίνει έως τώρα μεταφέρονται αυτόματα σε νέα ημερομηνία,
χωρίς καμία χρέωση.


Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και υποστήριξή σας. Μέχρι τότε, μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τηρούμε αυστηρά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.

2
/
6

Ο Αγώνας: ΟΠΑ Run 2020

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων: Ώρα έναρξης 9.30 πμ. – Ώρα λήξης 10.45 πμ.
Περίπατος 2 χιλιομέτρων: Ώρα έναρξης 11.00 πμ. – Ώρα λήξης 11.30 πμ.

Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Άγαλμα Βασιλέως Κωνσταντίνου
Πεδίον του Άρεως, οδός Μαυρομματαίων και λεωφόρος Αλεξάνδρας

Παροχές

Βαμβακερό μπλουζάκι για τον περίπατο 2 χλμ.
Τεχνικό μπλουζάκι για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ.
Σακίδιο
Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων
Επίσημη χρονομέτρηση για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ.
Νερό, μπανάνα
Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους
Βραβείο στους 3 πρώτους σε κάθε κατηγορία στον αγώνα δρόμου 5 χλμ.

ΑΝΑΒΟΛΗ

Η παράδοση των σάκων θα πραγματοποιείται από την Τρίτη 12 Μαΐου έως την Παρασκευή 15 Μαΐου στο κτήριο του ΟΠΑ, Τροίας 2 και Σπετσών, 113 62, Αθήνα και ώρες 10πμ. – 2μμ. και 3μμ. – 7μμ.

Θέλετε και εσείς να γίνετε εθελοντές στο 3ο ΟΠΑ Run? Περισσότερες πληροφορίες στο https://auebvolunteers.gr/ethelontikes-draseis/

 

3
/
6

Για πρώτη φορά φέτος, οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν τις εβδομάδες πριν το μεγάλο Run, με 4 Running Sessions από τα Cosmos Sport! Σε κάθε προπόνηση, οι συμμετέχοντες θα έχουν καθοδήγηση από έμπειρους Running Coaches, άλλα και μοναδικά δώρα από τη Νο1 Ελληνική Αλυσίδα Αθλητικών Ειδών!

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

Πέμπτη 23 Απριλίου

Πέμπτη 30 Απριλίου

Πέμπτη 7 Μαΐου

Πέμπτη 14 Μαΐου

 

Περισσότερες πληροφορίες πολύ σύντομα!

4
/
6

Ιδιαίτερη προτεραιότητα του ΟΠΑ Run 2020 αποτελεί η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία προστασίας του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα, της ανακύκλωσης.

 

Τί κάνουμε για αυτό;

5
/
6

…πριν τον Αγώνα

1. Συλλέγουμε παλιά αθλητικά ρούχα και μπαταρίες, τα οποία θα δοθούν προς ανακύκλωση, τις ημέρες παράδοσης των πακέτων συμμετοχής σε δρομείς και εθελοντές.

2. Συλλέγουμε πλαστικά καπάκια από οποιαδήποτε συσκευασία, τις ημέρες παράδοσης των πακέτων συμμετοχής σε δρομείς και εθελοντές. Τα καπάκια θα δοθούν προς ανακύκλωση για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

3. Μειώνουμε κατά 90% τη χρήση προωθητικών αφισών & φυλλαδίων χρησιμοποιώντας ψηφιακά μέσα προώθησης & χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο χαρτί για τις ελάχιστες αφίσες που θα εκτυπωθούν.

4. Η διαδικασία αγοράς εισιτηρίου και παραλαβής του πακέτου συμμετοχής δεν απαιτεί την εκτύπωση του εισιτηρίου. Η αγορά είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί online και για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής χρειάζεται μόνο η επίδειξη του σχετικού barcode στο e-ticket.

…για την ημέρα του Αγώνα

1. Φροντίζουμε για ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για τα πλαστικά μπουκαλάκια νερού και προτρέπουμε τους συμμετέχοντες να φέρουν ήδη μαζί τους νερό στο προσωπικό τους θερμός, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση.

2. Συλλέγουμε πλαστικά καπάκια από οποιαδήποτε συσκευασία. Τα καπάκια θα δοθούν προς ανακύκλωση για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

3. Φροντίζουμε για ειδικό κάδο ανακύκλωσης για τις φλούδες από τις μπανάνες που θα δώσουν ενέργεια στους δρομείς μας.

4. Όποιος δρομέας των 5 χλμ δεν επιθυμεί να κρατήσει ως αναμνηστικό το καρτελάκι/χαρτί με τον αριθμό του, μπορεί να το παραδώσει στην διοργάνωση, καθώς θα τα συλλέγουμε για ανακύκλωση.

5. Τα αναμνηστικά μετάλλια του ΟΠΑ Run 2020 θα είναι στρογγυλά, από ξύλο και θα μπορούν να επανα-χρησιμοποιηθούν ως σουβέρ.

6. Τα μπλουζάκια των δρομέων, των περιπατητών & των εθελοντών θα διατεθούν χωρίς τη χρήση ατομικών πλαστικών θηκών.

7. Οι σάκοι των δρομέων μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για τα ψώνια, το γυμναστήριο κλπ και να μειώσουμε έτσι την χρήση πλαστικών ή χάρτινων συσκευασιών.

8. Αφαιρούμε από τη διακόσμηση του χώρου εκκίνησης μπαλόνια ή άλλα είδη μίας χρήσης και δανειζόμαστε ό,τι δεν διαθέτουμε π.χ. το βάθρο των απονομών μας το διαθέτει ο υποστηρικτής του ΟΠΑ Run, o Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος.

9. Προτρέπουμε όλους τους συμμετέχοντες, εθελοντές και καλεσμένους μας να έρθουν στον Αγώνα χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ. Επίσης, θα διατίθεται κατάλληλος χώρος για την φύλαξη ποδηλάτων και πατινιών!

Συνδιοργάνωση:

Υπό την Αιγίδα:

Με την υποστήριξη:

6
/
6

Μέγας Χορηγός:

Χορηγοί:

Χορηγοί Επικοινωνίας:

ΟΠΑ Run

ΟΠΑ Run

ΟΠΑ Run

AUEB Volunteers

AUEB Volunteers

100 Χρόνια ΟΠΑ

ΟΠΑ Run

ΟΠΑ Run

ΟΠΑ Run

AUEB Volunteers

AUEB Volunteers

100 Χρόνια ΟΠΑ

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας.

Για να μαθαίνεις πρώτος τα νέα του ΟΠΑ Run καθώς και τα νεότερα σχετικά με το πρόγραμμα εθελοντισμού της κοινότητάς μας.

© Copyright 1996 – 2021 | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Designed & Developed by Stathis Katopodis