skip to Main Content

Διήμερο Υγείας: 9 & 10 Μαΐου

Το AUEB Volunteers διοργανώνει το 2ο Διήμερο Υγείας

Μέσα από εθελοντική αιμοδοσία και προσφορά δείγματος σάλιου για εγγραφή στην βάση για δωρητές μυελού των οστών, φιλοξενία ομιλιών για τον καρκίνο του μαστού και τον HIV, για δύο ημέρες το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενημερώνει, ευαισθητοποιεί, προσφέρει. Το διήμερο υγείας είναι ανοιχτό σε όλους.

Συνεισφορά στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ:

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώνει σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτου & Αγλαΐας Κυριακού», το 51ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας θα γίνει την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 κατά τις ώρες 11:00 έως 17:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (προαύλιο Αμφιθεάτρου) του 1ου ορόφου του κτηρίου της οδού Αντωνιάδου, από κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου.

ΟΜΙΛΙΕΣ
Τετάρτη 9 Μαΐου

Από τις 11.00 μέχρι τις 18.00 το Όραμα Ελπίδας θα βρίσκεται κοντά μας κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας για προσφορά δείγματος σάλιου για εγγραφή στη βάση δωρητών μυελού των οστών.

Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός τους, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός τους, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα μέσω της  εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, να προσφέρουμε στους ανθρώπους αυτούς την ευκαιρία να ξεπεράσουν το κίνδυνο. Αν λοιπόν είσαι 18-45 σε καλή κατάσταση υγείας και πρόθυμος να βοηθήσεις, το Όραμα Ελπίδας θα είναι εκεί μαζί μας για να σε βοηθήσει να γίνεις εθελοντής δότης. Η διαδικασία είναι πολύ απλή καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι η συμπλήρωση της αίτησης και η λήψη στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) για να τυποποιηθεί ο ιστικός σου τύπος.

Αν πάλι δεν είσαι βέβαιος, σε προσκαλούμε στην ομιλία του Οράματος Ελπίδας για να ενημερωθούμε για το τι σημαίνει να είσαι εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία από το Οραμα ελπίδας, διάρκειας 30 λεπτών, με θέμα «Η Σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών».

σε συνεργασία με

Πέμπτη 10 Μαΐου

Το Άλμα Ζωής από τις 14.00 μέχρι τις 15.30 θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ένα από τα είδη καρκίνου που επιφέρουν τους περισσότερους θανάτους ετησίως και αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου μεταξύ των γυναικών, με περίπου 1.000.000 νέα κρούσματα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα αναφέρονται 4.500 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο και μόλις το 5% διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο, ποσοστό το οποίο στην Ευρώπη αγγίζει το 60%. Στοιχεία που καταδεικνύουν πόσο ελλιπής είναι η ενημέρωση των Ελληνίδων για το ζήτημα αυτό. Σε προτρέπουμε λοιπόν, να έρθεις να ενημερωθείς για τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του, έτσι ώστε να ανατρέψουμε τα ποσοστά αυτά.

Στην ενημερωτική ομιλία για τον καρκίνο του μαστού, θα συμμετέχουν οι παρακάτω ομιλητές: Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, χειρουργός, Επιμελητής Β΄ Κλινικής Μαστού Νοσοκομείο ΙΑΣΩ – Θέμα: Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, Διονυσία Λίβα: Κοινωνική Λειτουργός Πανελληνίου Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ – Θέμα: Ανασταλτικοί παράγοντες πρόληψης, Γιώτα Θεοδωρουλέα, Εθελόντρια Πανελληνίου Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ – Θέμα: Προσωπική εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού

Το session θα πραγματοποιηθεί στο Αμφ. Αντωνιάδου

Επίσης η Θετική Φωνή από τις 15.45 μέχρι τις 16.45 θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία για τον HIV.

Μερικοί ιοί, όπως αυτοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη, παραμένουν στο σώμα μόνο για μερικές μέρες. Άλλοι ιοί, όπως ο HIV, δεν φεύγουν ποτέ. Ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού και κοινωνικονομικής κατάστασης, ο καθένας μπορεί να μολυνθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS. Επειδή ο HIV δεν κάνει διακρίσεις και η γνώση αποτελεί το καλύτερο σύμμαχο. Μη διστάσεις να έρθεις! Σας περιμένουμε όλους και όλες για να λάβουμε την ενημέρωση που απαιτείται σχετικά με τον HIV.

 Ομιλητής: Σοφοκλής Χάνος – Ψυχολόγος & Διευθυντής των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» της Θετικής Φωνής

Το session θα πραγματοποιηθεί στο Αμφ. Αντωνιάδου

σε συνεργασία με

ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ EVENT

Ένα event του

© Copyright 1996 – 2021 | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Designed & Developed by Stathis Katopodis