skip to Main Content
ΟΠΑ Run 2018

Το ΟΠΑ Run, ο 1ος αγώνας δρόμου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε χώρα την Κυριακή 6 Μαΐου 2018. Από την ίδρυση του το 1920 έως και σήμερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) έχει συνδεθεί για ευνόητους λόγους με την ευρύτερη περιοχή του Πεδίου του Άρεως, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σημαντικά. Αποσκοπώντας αφενός στην ανάσχεση του φαινομένου αυτού, στην ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως σε χώρο φιλικό προς την οικογένεια, τους νέους, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, και αφετέρου στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με έμφαση στην Άσκηση και τον Αθλητισμό, από το 2018 το ΟΠΑ διοργανώνει αγώνα δρόμου 5χλμ και 2χλμ, με την επωνυμία «OΠΑ Run» στο Πεδίο του Άρεως. Το ΟΠΑ Run αποτελεί τη μαζικότερη κοινωνική δράση του Πανεπιστημίου. Εντάσσεται στην στρατηγική κοινωνικής προσφοράς του ως δράση του Προγράμματος Εθελοντισμού “AUEB Volunteers”. Στο πρώτο ΟΠΑ Run συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 φοιτητές, μέλη του διδακτικού-ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, λάτρεις της φύσης, της πόλης και του αθλητισμού, οικογένειες και μαθητές. Μετά τις απονομές, η εκδήλωση έκλεισε με τη Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Αθηναίων και με τραγούδια από τη μπάντα “The Jaguar Bombs”. Συνδιοργανωτής ήταν η Περιφέρεια Αττικής, ενώ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

0
Αριθμός Συμμετεχόντων
0
Ώρες Εθελοντισμού
0
Αριθμός Εθελοντών
ΟΚΤ 17 - MAΪ 18
Περίοδος δράσης

Συνεισφορά στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ:

 

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την:

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΠΑ RUN

Βασικό στόχο του πρώτου ΟΠΑ Run αποτελεί η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια καινούρια αντίληψη για το ιστορικό Πεδίο του Άρεως: αυτή ενός χώρου ευχάριστου και φιλικού προς τον επισκέπτη, φιλόξενου και δημιουργικού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ελκυστικού για τους νέους και τις νέες, αλλά και τους πολίτες της Αθήνας γενικότερα. Φιλοδοξούμε η εκδήλωση αυτή, με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, κυρίως φοιτητών/φοιτητριών και πολιτών, αφενός να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα ενεργή ζωή του πάρκου, και αφετέρου να παροτρυνθούν οι συμμετέχοντες να εντάξουν τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους. Η σύλληψη της ιδέας του ΟΠΑ Run «ανήκει» σε φοιτητές του Ιδρύματος, οι οποίοι αποτελούν και την κύρια οργανωτική ομάδα.

1ος ΣΤΑΘΜΟΣ

Pre-event ΟΠΑ Run – Τετάρτη 28 Μαρτίου, 10:00-13:00

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος 

Ημέρα Αθλητισμού στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο
Την Τετάρτη 28 Μαρτίου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ομιλίες από τον πρωταθλητή άλματος επί κοντώ και απόφοιτο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΟΠΑ, κ. Κώστα Φιλιππίδη και τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Γυμναστικου Συλλόγου κ. Αλέξιο Αλεξόπουλο. Τον χαιρετισμό έδωσε ο Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθ. Δημήτρης Μπουραντώνης.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στα εξής αθλήματα: τέννις, ping pong, στίβος και ξιφασκία. Τις δραστηριότητες συντόνισαν προπονητές του Πανελληνίου Γ.Σ..

2ος ΣΤΑΘΜΟΣ

Pasta Party – Σάββατο 5 Μαΐου, 12:00-16:00

Εστιατόριο Φοιτητών ΟΠΑ, Πατησίων 76

Το Pasta Party του αγώνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαΐου στο εστιατόριο των φοιτητών του ΟΠΑ, ώστε οι δρομείς του αγώνα να αποκτήσουν την ενέργεια που χρειάζεται για τον αγώνα!

3ος ΣΤΑΘΜΟΣ

ΟΠΑ Run – Ο Αγώνας

Ψυχή της διοργάνωσης ήταν οι 40 εθελοντές φοιτητές, οι οποίοι είχαν την αρχική ιδέα για τον αγώνα και δούλεψαν για αυτήν μέχρι την τελευταία μέρα! Τους ευχαριστούμε από καρδιάς!

Επιπλέον, την ημέρα του Αγώνα λάβαμε την πολύτιμη βοήθεια από 10 ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων της ΠΕ Αθηνών. Την ιατρική κάλυψη του αγώνα ανέλαβαν 3 αθλίατροι και 11 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Το trailer του 1ου ΟΠΑ Run

Συνδιοργάνωση:

Υπό την Αιγίδα:

Με την υποστήριξη:

Μέγας Χορηγός:

Χορηγοί:

In kind:

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Υποστηρικτές Επικοινωνίας:

ONLINE ΠΑΡΟΥΣΙΑ

© Copyright 1996 – 2020 | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Designed & Developed by Stathis Katopodis

ONLINE ΠΑΡΟΥΣΙΑ

© Copyright 1996 – 2020 | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Designed & Developed by Stathis Katopodis