skip to Main Content
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Η REvive Greece δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση νέων, από ευπαθείς ομάδες (όπως άνεργοι, πρόσφυγες, μετανάστες, αποφυλακισμένοι) πάνω στον προγραμματισμό λογισμικού για άμεση εύρεση εργασίας και ένταξη στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της χώρας.

Η οργάνωσή έχει την υποστήριξη του HIGGS και διακρίθηκε τον Οκτώβριο του 2016 ως φιναλίστ -μεταξύ 1653 προτάσεων από 52 χώρες- στο Innovate for Refugees, το μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό για καινοτόμες λύσεις στο προσφυγικό που διεξήχθη στο Αμμάν της Ιορδανίας, ενώ το Δεκέμβριο του 2017 της απονεμήθηκε στις Βρυξέλλες το Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, το οποίο είναι η μεγαλύτερη διάκριση που υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον Τρίτο Τομέα.

Ιστοσελίδα οργανισμού | Facebook οργανισμού

Αριθμός εθελοντών: 8

Οι εθελοντές θα συμμετέχουν επικουρικά στα μαθήματα προγραμματισμού (CSS, HTML, JavaScript) σε τάξη 20 επωφελούμενων, υπό την καθοδήγηση έμπειρων στελεχών.

Η ημερομηνία για την έναρξη της εθελοντικής προσφοράς θα οριστεί κατόπιν συνεννόησης του εκάστοτε εθελοντή με το ΜΚΟ.

Για την υλοποίηση της δράσης, οι εθελοντές θα χρειαστεί να αφιερώνουν περίπου 3-10 ώρες ανά εβδομάδα, ή περιστασιακά, όποτε χρειαστεί.

Οι μέρες και ώρες θα καθοριστούν κατόπιν συμφωνίας, με απασχόληση προσαρμοσμένη στο πρόγραμμα των εθελοντών.

Η βασική δέσμευση είναι να ολοκληρώνεται η δουλειά που αναλαμβάνει ο/η εθελοντής/ντρια.

Η δράση θα υλοποιείται, στα γραφεία της REvive, Βίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο/Αθήνα.

Δεν θα απαιτείται συνέχεια φυσική παρουσία στο χώρο μας , αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να γίνονται και εξ αποστάσεως τα μαθήματα.

Για τους εθελοντές που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να διερευνήσουν τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει ο Τρίτος Τομέας, θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνονται στο HIGGS από τους πλέον καταρτισμένους ειδικούς στο χώρο.

Θα προτιμηθούν τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές, ή προσωπικό με εμπειρία πάνω στο αντικείμενο του προγραμματισμού και με καλή γνώση αγγλικών.

Μέσω της δράσης αυτής, οι εθελοντές θα αποκομίσουν τα εξής οφέλη:

-Εφόσον επιθυμούν, θα υπάρχει η δυνατότητα ειδικής ευχαριστήριας αναφοράς του  όνομά τους στο site και, εφόσον τους ενδιαφέρει, θα μπορούν να λάβουν και σχετική βεβαίωση εθελοντικής συμμετοχής καθώς και συστατική επιστολή.

– Θα συγκεντρώσουν  πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες και θα μπορέσουν παράλληλα να δημιουργήσουν επαγγελματικές γνωριμίες από την επαφή με τους υπόλοιπους οργανισμούς που υποστηρίζονται από το HIGGS (https://higgs3.org).

– Θα εξασκήσουν τις ικανότητές τους, θα αποκτήσουν-ή θα προσθέσουν- επαγγελματική εμπειρία και θα αναπτύξουν portfolio τους.

– Θα γίνουν μέλος μιας καινούργιας ομάδας που διαμορφώνεται τώρα και θα γνωρίσουν νέα άτομα.

Πατώντας το κουμπί «Δήλωσε Συμμετοχή» ο συντονιστής του «AUEB Volunteers» θα μεταφέρει τα στοιχεία επικοινωνίας σου στη ΜΚΟ που οργανώνει τη συγκεκριμένη δράση για να ξεκινήσεις το συντομότερο την εθελοντική σου προσφορά. Ο συντονιστής εντός 2-5 ημερών θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σε ενημερώσει σχετικά.

Έχεις κάποια ερώτηση για τη συγκεκριμένη δράση;

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας πατώντας εδώ ή μέσα από την σελίδα μας στο Facebook εδώ

ONLINE ΠΑΡΟΥΣΙΑ

© Copyright 1996 – 2019 | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Designed & Developed by Stathis Katopodis

ONLINE ΠΑΡΟΥΣΙΑ

© Copyright 1996 – 2019 | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Designed & Developed by Stathis Katopodis

AUEB Volunteers' Day: ανέπτυξε τα skills σου στο decision making & το critical thinking!Μάθε περισσότερα →