skip to Main Content
37ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Μαραθωνίου της Αθήνας, «ο Αυθεντικός» (AMA) έχει δημιουργηθεί για την υποστήριξη δρομέων. Με την πάροδο του χρόνου, έχει εξελιχθεί κατά τρόπο που παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας  σε δρομείς και επισκέπτες σε όλη τη διοργάνωση. 

Ο 37ος «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ. Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ» εισέρχεται σε μια νέα εποχή στην ιστορία του αφού από φέτος θα είναι μια διήμερη εκδήλωση που διοργανώνεται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου (τα 10km μόνο– απογευματινή βάρδια) και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 (Μαραθώνιος- 3km- 5km- 1200ΑμεΑ- αγώνας παιδιών- πρωινή βάρδια). 

Αναμένεται να υποδεχθούμε πάνω από 63.000 δρομείς όλων των ηλικιών, αποτελώντας μια μοναδική γιορτή για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό σε διεθνές επίπεδο. 

Το ταξίδι της εθελοντικής μας διαδρομής ξεκινά με ευκαιρίες απασχόλησης (προαιρετικά) από την περίοδο προετοιμασίας – υποδοχής αθλητών (με παράλληλες εκδηλώσεις προ των ημερών του αγώνα αλλά και με τη λειτουργία του Κέντρου Εγγραφών (ΕXPO) όπου οι συμμετέχοντες απ’όλο των κόσμο παραλαμβάνουν το πακέτο της συμμετοχής τους (bib number). Χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες καταφθάνουν με σκοπό να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να τρέξουν την ‘’Αυθεντική διαδρομή’’ – εκεί όπου όλα ξεκίνησαν για το παγκόσμιο δρομικό κίνημα. 

Η διευρυμένη εθελοντική μας Οικογένεια υποδέχεται και ενισχύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους αθλητές-συμμετέχοντες στην προσπάθειά τους. Συνεργασία, συνέπεια, σεβασμός, αλλήλεγγύη, πάθος για προσφορά και θετικότητα είναι ελάχιστες από τις αρχές που διέπουν την Ομάδα εθελοντών του ΑΜΑ. Οι εθελοντές είναι απόδειξη πως είναι ευθύνη όλων μας ο ενεργός κοινωνικός ρόλος. Τα οφέλη της ανιδιοτελούς προσφοράς είναι πολλαπλά με ιδιαίτερη σημασία και αξία για τον Άνθρωπο και την Κοινωνία. Κερδίζουμε πολύτιμους φίλους, γνώση, εμπειρία, διευρύνουμε την κοινωνική μας συνείδηση. Ξεφεύγοντας από την αδράνεια και αδιαφορία μαθαίνουμε πως υπάρχουμε και για τους άλλους. 

Ο «Μαραθώνιος της Αθήνας.ο Αυθεντικός», είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ. Τα στάδια της προετοιμασίας για τον αγώνα, η διαρκής προσπάθεια, τα ρίγη συγκίνησης και τα δάκρυα χαράς για τον τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο μένουν ένα αξεπέραστο βίωμα για όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση. 

Ο ΑΜΑ αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό event της Ελλάδας ετησίως, το οποίο ενισχύει την προβολή και την θετική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, απέσπασε το βραβείο «Athletics Heritage Plaque» της IAAF (International Association of Athletics Federations) για την ιστορική σημασία και τη συμβολή του στον αθλητισμό. Η διοργάνωση έχει αναλάβει ποικίλλες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική ευαισθητοποίηση. Με το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης δίνεται η δυνατότητα οι ΜΚΟ να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο τον αγώνα τόσο ως μέσο για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού αναφορικά με τους σκοπούς και το έργο τους, όσο και ως μια πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων και πόρων για την υλοποίηση των στόχων τους.

Τέλος, ο Μαραθώνιος της Αθήνας έχει τιμηθεί στα ετήσια βραβεία «Tourism Awards» με το Gold  βραβείο ως Major Tourism Event.

Ιστοσελίδα οργανισμού

Η πλήρης περιγραφή των θέσεων εθελοντικής προσφοράς περιγράφονται στο link: https://www.athensauthenticmarathon.gr/site/index.php/el/volunteeringgr/volunteeringsectionsgr

9 & 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019  

-Σάββατο 9/11/2019 (10 ΧΛΜ – ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ ΜΟΝΟ)

-Κυριακή 10/11/2019 (ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ-3ΧΛΜ-5ΧΛΜ-1200Μ ΑμεΑ- ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ)

Οι εθελοντές αναλόγως της θέσης στην οποία θα απασχοληθούν, θα βρίσκονται είτε κατά το μήκος της μαραθώνιας διαδρομής, είτε στο σύνταγμα, είτε πλησίον του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Οι διοργανωτές θα παρέχουν στους εθελοντές εκπαιδεύσεις (Γενικές και Ειδικές) και θα υπάρχει διαρκής υποστήριξη σε τυχόν ερωτήματα.

Στοιχεία επικοινωνίας: volunteers@athensauthenticmarathon.gr / Πρόγραμμα Εθελοντισμού (ΑΜΑ) τηλ: 211-1877722

Για την συμμετοχή στην δράση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διάθεση για προσφορά προς τον συνάνθρωπο, η συνέπεια, ευγένεια και διάθεση για συνεργασία. Σε περίπτωση ακύρωσης πρέπει να ενημερώσετε το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του ΑΜΑ τουλάχιστον 1μήνα πριν για να προβεί σε αντικατάσταση. 

 • Ιδιωτική ασφάλιση για τις ημέρες του αγώνα
 • Ονομαστική Βεβαίωση Συμμετοχής (15-20 ημέρες μετά τη λήξη της διοργάνωσης- διαδικασία online στην ιστοσελίδα μας – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ > Πεδίο. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)
 • Παροχή Τ-shirt & αντιανεμικού σε αποκλειστική συνεργασία με την Adidas στα κεντρικά της στη Γερμανία (δε διατίθεται προς πώληση άρα είναι μοναδικό souvenir)
 • Παροχή ενθύμιου εθελοντισμού μετά τη λήξη της διοργάνωσης και κατά το check-out των εθελοντών στον ομαδάρχη
 • Παροχή ενεργειακού snack στη διάρκεια του αγώνα

Ο εθελοντισμός προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες:

 • Γίνεσαι μέλος μιας πολυσύνθετης ομάδας με ποικίλα background και μαθαίνεις να συνεργάζεσαι στα πλαίσια μιας ενθουσιώδους και πολυπληθούς ομάδας.
 • Νιώθεις ικανοποίηση γιατί η επιτυχία σε κάθε στάδιο της ζωής και σταδιοδρομίας μας είναι αποτέλεσμα ΟΜΑΔΙΚΗΣ υπόθεσης.
 • Δημιουργείς νέους φίλους: διεύρυνση κοινωνικού κύκλου. Your vibe attracts your tribe. Κοινά ενδιαφέροντα και ευαισθησίες μας φέρνουν κοντά.
 • Έρθεσαι σε επαφή με ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες καθώς το 65% των δρομέων είναι από το εξωτερικό.
 • Αναπτύσσεις οργανωτικές και ηγετικές δεξιότητες αφού αποκτάς εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες ζωής.
 • Μαθαίνεις να λειτουργείς υπό πίεση – εκτιμάται ότι οι συμμετέχοντες θα ξεπερνούν τους 63.000 !
 • Συμμετοχή στο μεγαλύτερο αθλητικό, πολιτιστικό, τουριστικό event της χρονιάς
 • Looks great on your CV. Ο εθελοντισμός είναι εξαιρετικά ωφέλιμος στη μετέπειτα εργασιακή σας πορεία μιας και εκτιμάται πως τα άτομα που έχουν προσφέρει και γνωρίζουν να συνεργάζονται είναι ιδανικοί για πρόσληψη λόγω εξωστρέφειας και δεξιοτήτων που έχουν αποκτήσει με τη συμμετοχή τους είναι οι ιδανικοί Ηγέτες του Αύριο.
 • You raise awareness. Συνειδητά ή ασυνείδητα ευαισθητοποιείς τον περίγυρό σου για δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική μας βιωσιμότητα.
 • Η εθελοντική προσφορά,  ενεργεί ευεργετικά στην ψυχή γιατί δημιουργεί την αίσθηση της ικανοποίησης από την αξιοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων και την αίσθηση της χρησιμότητας. Πλουτίζει το ψυχικό αποταμίευμα, ωριμάζει συναισθηματικά και προσδίδει αίσθηση πληρότητας και σκοπού.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώθηκαν

ONLINE ΠΑΡΟΥΣΙΑ

© Copyright 1996 – 2019 | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Designed & Developed by Stathis Katopodis

ONLINE ΠΑΡΟΥΣΙΑ

© Copyright 1996 – 2019 | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Designed & Developed by Stathis Katopodis