skip to Main Content

Ένας αγώνας δρόμου από το ΟΠΑ για όλους
Ραντεβού στο ΟΠΑ Run 2019

Ένας αγώνας δρόμου από το ΟΠΑ για όλους
Ραντεβού στο ΟΠΑ Run 2019
PRE-EVENT

Τετάρτη 28 Μαρτίου, 10:00-13:00

PASTA PARTY

Σάββατο 5 Μαΐου, 12:00-16:00

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Κυριακή 6 Μαΐου, ΟΠΑ Run

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ 1ου ΟΠΑ RUN

Βασικό στόχο του πρώτου ΟΠΑ Run αποτελεί η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια καινούρια αντίληψη για το ιστορικό Πεδίο του Άρεως: αυτή ενός χώρου ευχάριστου και φιλικού προς τον επισκέπτη, φιλόξενου και δημιουργικού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ελκυστικού για τους νέους και τις νέες, αλλά και τους πολίτες της Αθήνας γενικότερα. Φιλοδοξούμε η εκδήλωση αυτή, με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, κυρίως φοιτητών/φοιτητριών και πολιτών, αφενός να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα ενεργή ζωή του πάρκου, και αφετέρου να παροτρυνθούν οι συμμετέχοντες να εντάξουν τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους. Η σύλληψη της ιδέας του ΟΠΑ Run «ανήκει» σε φοιτητές του Ιδρύματος, οι οποίοι αποτελούν και την κύρια οργανωτική ομάδα.

1ος ΣΤΑΘΜΟΣ

Pre-event ΟΠΑ Run – Τετάρτη 28 Μαρτίου, 10:00-13:00

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος 

Πώς είναι ένας πρωταθλητής από κοντά; Πώς μπορεί ο Αθλητισμός να αλλάξει τη ζωή μας;

Την προσωπική τους ιστορία στον αθλητισμό μοιράστηκαν μαζί μας ο Αλέξης Αλεξόπουλος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου και ασημένιος 200αρης στο Ευρωπαϊκό της Στοκχόλμης και ο φοιτητής του ΟΠΑ Κώστας Φιλιππίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής άλμα επί κοντώ. Το καλωσόρισμα έκανε ο Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθ. Δημήτρης Μπουραντώνης. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια προπονητών του Πανελληνίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον στίβο, την ξιφασκία, τοping pong και το Τέννις. Το event συντόνισε η Στέλλα Ξανθάκου, Project Manager του ΟΠΑ Run, φοιτήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

2ος ΣΤΑΘΜΟΣ

Pasta Party – Σάββατο 5 Μαΐου, 12:00-16:00

Εστιατόριο Φοιτητών ΟΠΑ, Πατησίων 76

Το Σάββατο 5 Μαΐου, μόνο για τους συμμετέχοντες του ΟΠΑ Run, διοργανώνουμε Pasta Party. Θα γνωριστούμε, θα διασκεδάσουμε και θα πάρουμε την ενέργεια που μας χρειάζεται τρώγοντας μακαρόνια!

3ος ΣΤΑΘΜΟΣ

ΟΠΑ Run – Ο Αγώνας

Φόρεσε τα αθλητικά σου και ξεκίνα προπονήσεις… Αν είσαι φοιτητής, απόφοιτος, καθηγητής, διοικητικός υπάλληλος, κάτοικος της περιοχής, ή αν θέλεις απλά και εσύ να πάρεις μέρος στο ΟΠΑ Run, αν σου αρέσει ο αθλητισμός ή τέλος, αν θέλεις να συμμετάσχεις σε έναν ανοιξιάτικο περίπατο στο Πάρκο, περιμένουμε την εγγραφή σου!

Πότε;

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Που;

Στο Πεδίο του Άρεως

Γιατί;

Για να αναδείξουμε το Πεδίο του Άρεως ως ένα πάρκο για όλους.

Το πρόγραμμα ημέρας

9:30 Έναρξη περιπάτου
10:30 Έναρξη αγώνα δρόμου
11:30 Απονομές
Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων
Συναυλία με τους The Jaguar Bombs

Τα αποτελέσματα

Αγαπητοί ΟΠΑrunners,

Η χθεσινή μέρα ήταν μοναδική για όλους μας, κυρίως επειδή την μοιραστήκαμε μαζί σας: με φοιτητές και φοιτήτριες, καθηγητές και μέλη του διοικητικού προσωπικού του ΟΠΑ, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, μαθητές και λάτρεις της φύσης, της πόλης μας και φυσικά του αθλητισμού! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την συμμετοχή σας σε έναν αγώνα, ο οποίος έχει σαν στόχο την αναβίωση του 2ου μεγαλύτερου πάρκου της πόλης μας, το ιστορικό Πεδίο του Άρεως.

Μαζί με την επιτυχία αυτή, επιθυμούμε να είμαστε διαφανείς απέναντί σας όσον αφορά στα λάθη μας. Από παράβλεψη της ομάδας μας, η τελική εκτέλεση της διαδρομής οδήγησε τους  δρομείς σε μία διαφορετική από αυτή που είχαμε σχεδιάσει διαδρομή, η οποία ήταν 3,8 χιλιομέτρων και όχι 5 χιλιομέτρων όπως είχαμε σχεδιάσει. Κατανοώντας το λάθος μας, θα θέλαμε αφενός να ζητήσουμε συγγνώμη. Αφετέρου, ως οργανωτική ομάδα προχωρήσαμε στην αξιολόγηση της κατάστασης και θα φροντίσουμε να μην επαναληφθεί το λάθος αυτό.

Η Οργανωτική Ομάδα του ΟΠΑ Run

Ένας αγώνας δρόμου από το ΟΠΑ για όλους

Στο 1ο ΟΠΑ Run τρέχουμε μαζί με επωφελούμενους από τις ΜΚΟ που συνεργάζονται με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «AUEB Volunteers».

Διαθέτουμε δωρεάν θέσεις είτε στον Αγώνα δρόμου είτε στον Περίπατο (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) σε μαθητές των Σχολείων της Αττικής. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να μας στείλουν τα παρακάτω στο oparun@aueb.gr μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου:
-Λίστα με τα ονόματα των δρομέων και σε ποια διαδρομή επιθυμεί ο καθένας
-Όνομα υπευθύνου δασκάλου/καθηγητή που θα τα παραλάβει από το ΟΠΑ τις ημέρες παράδοσης

Το trailer του 1ου ΟΠΑ Run

Συνδιοργάνωση:

Υπό την Αιγίδα:

Με την υποστήριξη:

Μέγας Χορηγός:

Χορηγοί:

In kind:

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Υποστηρικτές Επικοινωνίας:

ΟΠΑ Run

ΟΠΑ Run

ΟΠΑ Run

AUEB Volunteers

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας.

Για να μαθαίνεις πρώτος τα νέα του ΟΠΑ Run καθώς και τα νεότερα σχετικά με το πρόγραμμα εθελοντισμού της κοινότητάς μας.

Ένα special event του

© Copyright 1996 – 2018 | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Designed & Developed by Stathis Katopodis